Ondersteuning Windows XP en Office 2003 stopt

Microsoft stopt op 8 april 2014 de ondersteuning voor het bijna twaalf jaar geleden uitgebrachte Windows XP.

Het gebruik van Windows XP na 8 april 2014 brengt serieuze beveiligingsrisico’s met zich mee. Doordat er geen beveiligingsupdates meer uitgebracht worden neemt de kans op cyberaanvallen toe. Hackers weten de gaten in XP te vinden, en zullen zoals we eerder gezien hebben bij andere besturingssystemen, deze gaan gebruiken nadat ondersteuning is gestopt. Softwarebedrijven stoppen ook de ondersteuning van hun pakketten onder XP. De antivirusproducenten zullen nog een korte tijd hun product op XP afgestemd hebben, maar ook zij zullen dit snel stoppen. Dit kan bij bedrijven die werken met XP om extra problemen of aanpassingen vragen en dus extra kosten met zich mee brengen.

Jarenlang is XP het meest populaire besturingssysteem geweest. Inmiddels is het voorbij gestreefd door Windows 7 wat een uitstekend alternatief vormt. Wij raden u aan om nu over te gaan stappen naar een nieuwer besturingssysteem: Windows 7 of Windows 8.

Ook voor Office 2003 wordt de ondersteuning gestopt waarmee ook dit product een serieus beveiligingsrisico in het systeem wordt. Via Office is het beslist niet ongebruikelijk dat virussen binnen gehaald worden. Alternatieven voor Office 2003 zijn Office 2010 en Office 2013 waarvan de eerste (nog) slechts beperkt verkrijgbaar is.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Home Diensten Sitemap Contact